TRATAMENTUL DEPRESIEI

Nu exista fiinta umana imuna la depresie. Depresia este un raspuns normal la o situatie data. Cand starea noastra de tristete sau proasta dispozitie persista si ne impiedica sa avem legaturi normale cu societatea, inseamna ca avem depresie clinica sau persistenta si este necesar sa consultam un medic, ca sa gasim remediul. In ultima perioada, depresia a devenit un fenomen permanent, fiind una din principalele afectiuni care tulbura echilibrul psiho-afectiv.

Depresia este de trei tipuri: reactiva, fizica si maniacala. Tipul reactiv apare in urma unui eveniment trist (moartea unei persoane apropiate, pierderea unui iubit sau a iubitei, pierderea locului de munca, afectiuni in familie sau criza in relatiile cu societatea). Acesta este cel mai cunoscut tip de depresie, tip care poate afecta orice fiinta umana in timpul vietii. Persoanele afectate de depresie reactiva manifesta lipsa de interes fata de domenii ce in trecut erau sursa de placere si fata de care erau entuziasmate.

Depresia fizica se produce pe fondul unei lipse de oxigenare cerebrala, manifestarea acesteia fiind negarea si respingerea notiunilor si ideilor ce in trecut erau considerate normale. Depresia maniacala are ca fundament schimbarea fizica – ca si corp, dar si ca aspect, dar are si un fond mostenit genetic. Persoanele ce sufera de acest tip de depresie oscileaza intre energie excelenta si lipsa de energie totala.

Depresia poate fi produsa si de hipotiroidism, alergii si altele. Simptomele clasice in ceea ce priveste depresia sunt: dureri de cap, oboseala, disfunctii digestive, insomnii, pierderea capacitatii de concentrare si pierderea parametrilor normali de alimentare cu hrana (abuz de hrana sau refuzul hranei), exces de tutun, cafea, bauturi alcoolice, dulciuri.

Tratamentul depresiei se efectueaza prin stabilirea plantelor pentru extractele hidroalcoolice, acupunctura, revizuirea modului de viata si se efectueaza individual sau se formeaza grupuri de bolnavi. De asemenea, este indicat ca fiecare bolnav sa primeasca sarcini individuale si sa fie apreciat, laudat ca a indeplinit sarcina, chiar daca indatorirea respectiva nu a fost finalizata chiar corect. Munca fizica este si ea un factor important, precum si sportul prelungit. Un  foarte bun factor pentru tratamentul depresiei este mediul familial, in care cel afectat isi poate desfasura activitatea in liniste.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button