TRATAMENTUL AFECTIUNILOR IN MEDICINA TRADITIONALA: IMBATRANIREA II

IMBATRANIREA II

Organele principale ale corpului uman trebuie detoxificate permanent. Tratamentele se aplica la nivelul stomacului, intestinului subtire si gros, rinichi, ficat, plamani si piele. Un rol foarte important il are sistemul limfatic.

In perioada detoxifierii organismului, pentru fiecare organ trebuie calculate exact ce plante medicinale vor fi administrate, astfel incat tratamentul sa nu deranjeze functiile altui organ sau sistem si sa actioneze in mod benefic atat asupra tesuturilor vizate, cat si asupra intregului corp.

La nivelul mucoasei intestinale se depun reziduuri ale materiilor fecale, acumulari ce predispun spre constipatie, malabsorbtie, nevroza gastrica etc. Aceste reziduuri creeaza si un mediu favorabil dezvoltarii diferitelor tipuri de micro-organisme patogene. Intr-un singur an, in zona stomacului si a intestinului subtire se aduna milioane de micro-organisme. Daca nu vor fi eliminate din organism, va exista un focar permanent pentru orice tip de afectiune, inclusiv pentru declansarea diverselor forme de cancer. Sanatatea corpului uman incepe din zona stomacului, intestinului subtire si a intestinului gros. Curatenia acestora este obligatorie pentru echilibrul organismului.

Rinichii sunt organe vitale, deoarece asigura filtrarea si circulatia permanenta a lichidelor in organism. Pentru a asigura functionarea lor in parametri optimi, trebuie detoxificati cel putin o data la 6 luni. Ficatul este laboratorul chimic al organismului, el filtreaza tot sangele si este dispus spre intoxicare, la fel si canalele intrahepatice (prin aceste canale se dreneaza bila in vezicula biliara), canale ce se ingusteaza prin depuneri reziduale si necesita monitorizare permanenta.

Prin plamani, la fiecare expiratie, se elimina zeci de mii de toxine depozitate in organism, de aceea miscarea de orice tip este importanta: faciliteaza eliminarea toxinelor si purificarea corpului. Pielea corpului are rol de protectie, dar este si un organ important in procedurile de detoxificare zilnica, deoarece prin ea se elimina zilnic milioane de toxine.

Prin sistemul limfatic se elimina celulele imbatranite, disfunctionale sau cancerigene din organism. Procedurile de detoxifiere contribuie la regenerarea corpului uman si restabilesc starea de sanatate. Organismul uman, insa, este foarte sensibil in ceea ce priveste tratamentele pentru regenerare. Regimurile pentru detoxificare si slabire trebuie programate si dozate adecvat, astfel incat sa contina toate mineralele si vitaminele de care are nevoie corpul. Orice tratament de acest gen trebuie realizat sub indrumarea si observatia specialistului in medicina traditionala care va stabili etapele tratamentului, in functie de starea de sanatate a individului si de afectiunile prezente.

Procesul de imbatranire incepe de la nivel celular si afecteaza fiecare organ. In fiecare organ acest proces se desfasoara diferit. Organele pierd energie in ritm diferit, nu in acelasi timp. Maestrii medicinei traditionale cunosc acest adevar si abordeaza tratamentul in ordinea prioritatilor si in functie de afectarea fiecarui organ al pacientului.

Pe durata tratamentului este recomandat ca pacientul sa monitorizeze nivelul de aciditate al urinei utilizand hartie pH (turnesol). Daca pH-ul urinei este mai mare de 6,8, exista o disfunctie renala, dar aceasta poate fi usor echilibrata.

Alimentele trebuie consumate rational si in cantitatile indicate de catre specialistul in medicina traditionala. O dieta sanatoasa include salate de diferite tipuri, bogate in clorofila, care asigura purificarea sangelui. Clorofila actioneaza benefic asupra intregului organism, dar ajuta in principal in tratamentul infectiilor respiratorii, prin neutralizarea factorilor de intoxicare:  fumul de tigara, noxele si praful. Fructele de mare sunt utilizate pentru echilibrarea metabolismului tiroidei. Ceapa si usturoiul sunt alimente forte in combaterea imbatranirii.

Apa este cea care curata sangele si toate organele corpului uman. Sucurile naturale de fructe, preparate individual si consumate proaspete, vitaminizeaza corpul si impreuna cu apa imbunatatesc oxigenarea cerebrala. Enzimele si vitaminele sunt un factor important in lupta impotriva imbatranirii, la fel si mineralele sunt esenţiale pentru restabilirea echilibrului uman.

In cazul in care nivelul enzimelor, al vitaminelor si al mineralelor este stabil nu pot aparea afectiuni precum artrita sauosteoporoza. Artrita debuteaza pe fondul unei carente de calciu, magneziu si electroliti. Osteoporoza este rezultatul „scurgerii” mineralelor din sistemul osos, atunci cand in sangele uman exista un deficit de minerale.

Extractele din plante medicinale sunt cele care pot remedia orice tip de dezechilibru functional, in special cel imunitar, dar in formula adecvata. Spre exemplu, formula FO-TI-TIEN este compusa dintr-un buchet de plante chinezesti ce intineresc sistemul endocrin si mentin sistemul genital in cea mai buna forma pentru existenta umana. Aceasta formula ajuta si la regenerarea celulei nervoase si purifica sangele si sistemul cardiovascular. Formula este utilizata in special in medicina traditionala chinezasi tibetana, dar exista formule fitoterapeutice si combinatii de plante la fel de eficiente in medicina egipteana, indiana si balcanica.

Usturoiul, in combinatie cu alte plante, este un scut impotriva afectiunilor inimii si ale ficatului. Aceasta formula se foloseste si in scop profilactic, pentru prevenirea oricarui tip de cancer. Formula are proprietati antivirale, antimicrobiene si antiparazitare. Sustine puternic sistemul imun si da forta corpului uman sa lupte impotriva proceselor degenerative.

Formulele de plante medicinale ce contin si Ginkgo Biloba sunt foarte eficiente, intrucat aceasta planta este recunoscuta pentru actiunea regeneratoare si capacitatea de a improspata sangele, dar mai ales pentru faptul ca imbunateste oxigenarea cerebrala.

GINSENG-ul, in amestec cu alte plante, si-a dovedit eficienta de zeci de ani in tratamentele pentru intinerire. Are o actiune puternic afrodisiaca si ajuta la echilibrarea functionala a aproape tuturor sistemelor din corpul uman. Se considera si s-a dovedit ca acest amestec din plante intareste dorinta sexuala. GINSENG-ul rosu, in combinatie cu alte plante, este un afrodisiac puternic, are un efect violent si de aceea asemenea tratamente nu se prescriu persoanelor care au depasit varsta de 60 de ani.

Combinatia de plante cu GINSENG american, care este rece (produce o senzatie de racoare in organism) se foloseste in combaterea focarelor infectioase interne. Este administrat si pentru echilibrarea functiilor digestive la nivel gastric, a circulatiei renale si pentru revigorarea generala a organismului.

Amestecurile de plante ce contin GOTU-KOLA mentin tineretea corpului si asigura longevitatea, imbunatatesc memoria si agerimea mentala, asigurand o gandire rapida si eficienta. Efectele plantei GOTU-KOLA au fost studiate de-a lungul a mii de ani. Elefantii prefera aceasta planta, iar studii nenumarate au demonstrat capacitatile impresionante de memorare ale acestor animale.

Tot in tratamentele pentru longevitate si combaterea imbatranirii se foloseste hormonul DHEA (secretat de glandele suprarenale). La formarea si intretinerea acestui hormon ajuta un amestec special de plante care contine CAPCAPARILA. Pentru curatarea pielii si a porilor, se folosesc anumite amestecuri din plante foarte bine preparate, in apa de baie. Formulele ce contin CAPCAPARILA, in combinatie cu apa fierbinte sau rece, curata pielea si porii. (Pentru ca efectele sa fie cele dorite, acestea trebuie utilizate tinand cont de indicatiile specialistilor in medicina traditionala).

Amestecurile din plante ce contin LAVANDULA OFFICINALIS trateaza, cu siguranta, insomnia si starile de agitatie. Cu extracte hidroalcoolice din aceasta planta se maseaza umerii pentru 15-25 de minute, in regim permanent, pana cand persoana tratata revine la starea normala.

Amestecurile din plante ce contin CARUM CARVI (chimion), portocala amara si marar dulce sunt folosite pentru imbunatatirea digestiei. Cele care contin coriandru, rozmarin (juniperus communis) si maleuca viridiflora se utilizeaza, prin masare, pentru ameliorarea artritelor.

Formulele compuse din menta iute si rozmarin mentin vital sistemul nervos si memoria. Cele din care fac parte trandafirul si ceaiul verde sunt folosite pentru stoparea caderii parului si pentru dureri de maini si de picioare.

Urmatorul articol: Tratamentul afectiunilor in medicina traditionala: IMBATRANIREA III

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button