TRATAMENTUL AFECTIUNILOR IN MEDICINA TRADITIONALA: IMBATRANIREA I

IMBATRANIREA I

Este recunoscut faptul ca locuitorii din zona muntilor Himalaya, ca si medie de viata, traiesc cel mai mult. Mediul de viata curat este cel care le mentine sanatatea si le asigura longevitatea: aerul este nepoluat, apa potabila este foarte putin atinsa de poluare, terenurile pe care traiesc si isi desfasoara munca zilnica sunt greu accesibile si supun corpul la multa miscare, la dinamism.

Pe diferite insule ale oceanelor, traiesc oameni care depasesc varsta de 80 de ani si care, in ciuda varstei inaintate, contribuie la munca societatii din care fac parte cu aceeasi forta ca si tinerii. Forta lor este castigata prin stilul de viata, alimentatia sanatoasa, bogata in fructe si legume, dar si prin foarte multa activitate fizica.

De-a lungul timpului, specialistii medicinei traditionale au facut nenumarate cercetari pentru a gasi solutii in tratamentele de prelungire a vietii si stopare a proceselor de imbatranire. Au descoperit ca reusita acestor tratamente este determinata de cativa factori cheie: intretinerea aparatului genital si reproducator la un nivel ridicat de activitate, mentinerea activitatii cerebrale si corporale a individului, prin tratament prelungit cu extracte din plante medicinale pentru fiecare afectiune in parte.

Societatea europeana si cea nord-americana au foarte multe de invatat din practicile asiaticilor. In cultura europeana si nord-americana alimentatia contine foarte multe calorii, iar orice afectiune este tratata cu medicatie complexa. Cantitatile de medicamente sunt asa de mari, incat dupa finalizarea oricarui tip de tratament este necesara o detoxificare a organismului. Cetatenii din tarile non-asiatice intrerup la mijlocul vietii activitatea fizica: miscarea si sportul. In scurt timp, masa lor musculara se pierde, se micsoreaza sau se atrofiaza. Foarte multe persoane slabesc fizic si psihic in scurt timp, deoarece au dus o viata plina de excese, distrugandu-si in mod inconstient metabolismul. Pe acest fond, se instaleaza osteoporoza si malformatiile coloanei vertebrale, afectandu-se si activitatea cardio-vasculara.

Un factor determinant in procesul de imbatranire este predispozitia psihologica. Fiecare om invata din copilarie etapele vietii, ce implica perioada adulta – de activitate – si varsta a treia, cand imbatraneste, slabeste si isi pierde din capacitatea de memorare, dar si din puterea fizica. Se creeaza o predispozitie psihologica spre un scenariu de viata ce include finalitatea si moartea.

Reactia psihicului in acest context este adecvata gandirii si stresului produs de perspectiva mortii. Individul nu se mai poate gandi ca exista si alta varianta, ca exista posibilitatea sa opreasca si sa inverseze procesele de imbatranire.

Detoxificarea si purificarea organismului este primul pas spre oprirea procesului de imbatranire. Cu cat mai multe toxine acumuleaza corpul uman, cu atat organismul devine mai instabil si afectat de diverse afectiuni, degradandu-se si imbatranind. Procedurile cosmetice de tip lifting, atat facial cat si corporal, au rezultate imediate si imbunatatesc aspectul fizic, numai pentru perioade scurte de timp si cu prejudicii grave in viitor. Pentru a readuce corpul intr-o forma buna si sanatoasa trebuie in primul rand sa fie eliminate prin terapii traditionale toxinele, reziduurile celulare si otravurile acumulate din mediu in organism.

Frumusetea si aspectul tineresc se mentin daca corpul este sanatos, iar organismul uman poate fi insanatosit prin terapii traditionale cu tratamente care sa regenereze si revigoreze celulele si tesuturile, ceea ce inseamna perioade mai lungi de timp. Metodele de detoxificare si purificare sunt cunoscute de milenii in medicina traditionala. Primul pas pentru purificarea organismului este reamenajarea locuintei si dezinfectarea toxinelor acumulate in pereti.

Oamenii de stiinta au dovedit ca imbatranirea incepe de la nivel celular, ceea ce dovedeste ca oamenii incep procesul de imbatranire prin gandire.

Involuntar vor pune in practica acest scenariu de viata pentru ca nu cunosc ca exista si alternative: resurse ce ajuta procesul de gandire sa nu cedeze, existente inca de la inceputurile civilizatiei pe Terra. Este vorba despre asa zisele plante inteligente si tratamentele de revigorare cu plante medicinale si tehnici speciale de acupunctura.

Un aspect major pentru reusita tratamentului este si capacitatea medicului de a prescrie plantele necesare pentru obtinerea metodei HELATIO. Helatio inseamna in limba greaca cleste. In medicina traditionala aceste termen denumeste metoda cea mai eficienta prin care terapeutul urmeaza sa extraga toxinele acumulate in corp.

In procedurile de stopare a procesului de imbatranire, un element important este ceea ce stabileste medicul sa foloseasca in aria de activitate a moleculei EDTA, ca sa extraga tot ce inseamna metale grele in exces sau alte metale care nu fac parte din compozitia naturala a corpului uman (dar care sunt prezente).

Prin metoda HELATIO se extrage calciul in exces din organism si se introduce inapoi in sistemul osos, in zona unde exista deficit de calciu si in cantitatile corespunzatoare. Prin aceasta metoda se trateaza osteoporoza.

In medicina traditionala exista remediu pentru orice afectiune, cu conditia sa existe un dialog adecvat intre medic si pacient si sa fie respectate indicatiile primite din partea medicului.

Urmatorul articol: Tratamentul afectiunilor in medicina traditionala: IMBATRANIREA II

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button