TRATAMENTELE AFECTIUNILOR SISTEMULUI RESPIRATOR

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

Respiratia este controlata cerebral, este un procedeu automat. Controlul voluntar al respiratiei este de scurta durata. Problemele de respiratie pot incepe atunci cand avem un mic disconfort in timpul respiratiei, adica respiratia este mai grea si depunem mai mult efort.

In cazul in care avem dificultati, caile respiratorii sunt afectate sau blocate de ceva. Acest blocaj poate fi cauzat de un virus sau de schimbarea de temperatura, dar in ambele cazuri caile respiratorii sunt afectate usor sau in forma severa.

In prima faza se constata inflamatia cailor respiratorii. Aceasta inflamatie, daca nu este tratata foarte serios, se poate transforma in astm.

Astmul este starea in care fiinta umana respira mai greu si cu dificultate. Acesta afectiune se caracterizeaza prin lipsa de aer, sunete toracice, tuse si eliminare de mucus. Astmul apare atunci cand caile respiratorii sunt inflamate, sensibilizate, nu numai in criza de astm, ci mereu.

Inflamarea cailor respiratorii si aparitia astmului sunt cauzate de stenozarea si infundarea cailor respiratorii. Aceasta stare determina bolnavul sa apeleze la inhalatii cu medicamente asemanatoare adrenalinei, ca sa ajute caile respiratorii sa se deschida. Folosirea acestui ajutor poate agrava situatia, fiindca organismul se obisnuieste sa nu se mai apere singur, ci sa fie ajutat.

Statisticile dovedesc ca bolnavii de astm constituie aproximativ 8% din populatia Terrei, ceea ce inseamna ca aceasta afectiune trebuie sa fie tratata cu maxima atentie.

Astmul este afectiunea care e provocata de mediul inconjurator toxic, viroze dese si diferite alergii. Criza de astm poate sa se declanseze dupa cateva ore sau zile de la aparitia alergenului, fapt care ingreuneaza identificarea lui. Ca sa evitam asemenea crize, trebuie sa efectuam investigatii sa vedem daca avem alergie la vreun aliment sau alergie la alti factori din mediul extern.

Astmul poate fi declansat si de stres emotional, de frica sau de pierderea  controlului si stapanirii de sine. Foarte multi copii dezvolta astm dupa o sperietura puternica. De obicei, copiii sunt speriati atunci cand sunt vaccinati. Statistica dovedeste ca acei copii care au fost vaccinati sunt predispusi la un risc mai mare de imbolnavire decat cei nevaccinati.

Alta afectiune a cailor respiratorii este bronsita. Bronsita este cauzata de infundarea cailor respiratorii  care duc spre plaman. In afectiunea aceasta se inflameaza membranele mucoase ale plamanilor. Bronsitele pot fi scurte, prelungite, severe sau cronice. Factorii care provoaca o forma de bonsita, incadrata in aceasta clasificare, sunt infectiile repetate in perioada copilariei, fumatul, mediul inconjurator toxic sau infectiile prelungite. Afectiunea provoaca tuse seaca si elibereaza mucus. De asemenea, provoaca febra si dureri in piept si spate. Bolnavii afectati de bronsita obosesc cand merg repede sau cand depun munca fizica. Alte simptome pot fi infectiile pulmonare si invinetirea pielii. Ultimul este dovada lipsei de oxigen si prezentei ridicate de dioxid de carbon in sange.

Afectiunea cronica pulmonara provocata de infundarea cailor respiratorii este cunoscuta ca emfizem pulmonar si este asociata des cu fumatul si inspirarea de toxine si substante chimice. Aceasta afectiune blocheaza accesul catre plamani si caile respiratorii. Afectiunea se instaleaza treptat si starea pacientului se inrautateste progresiv. Cu trecerea timpului, pacientul inspira din ce in ce mai putin aer.

Pe masura ce afectiunea se agraveaza, oxigenul in sange devine instabil sau foarte putin, iar pacientul necesita medicatie severa si administrarea oxigenului cu aparatura speciala. Cu toate ca afectate sunt caile respiratorii si plamanii, indirect sunt afectate stomacul si ficatul.

Tratamentul alopat, in aceasta situatie, este cu antibiotice, inhalatii, inclusiv adaugarea de oxigen. Medicina traditionala ofera extracte din plante, care au in compozitie si GINGIFIL, acupunctura si alte terapii traditionale. Medicul specialist in medicina traditionala stabileste cum, cat si in ce doze trebuie sa primeasca bolnavul medicatia.

Sinuzita

Sinusul este situat in peretii cutiei craniene, deasupra ochilor, strabatand fruntea, nasul si pometii. Sinuzita este o afectiune provocata de bacterii, virusuri, alergii si viroze. Sinuzita alergica incepe cu rinita alergica, ataca membranele nasului si se transfera spre sinus.

Persoanele cu un sistem imunitar instabil sunt expusi la sinuzita. Combinatia intre sinuzita acuta si mucus provoaca presiune locala si dureri. Specific pentru cei afectati de sinuzita este durerea de cap transformata in migrena, rinita, tuse, sensibilitatea fetei si temperatura ridicata. Tipic pentru tratarea sinuzitei sunt punctiile, antibioticele si picaturi prescrise in practica medicala alopata. Medicina traditionala ofera tratamente cu acupunctura, extracte hidroalcoolice din plante medicinale, in care obligatoriu trebuie sa fie insclusa si o doza mare de extract de menta, pentru ca tratamentul sa fie eficient.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button