TRATAMENT AFECTIUNI PROSTATA

Prostata este o glanda situata intre vezica urinara si penis. Chiar daca e mica, functia ei este foarte importanta. Prostata produce inclusiv materialul seminal care intareste sperma. Exista doua afectiuni care afecteaza grav prostata: hipertrofia si cancerul la prostata. Hipertrofia mareste prostata. Aceasta afectiune se intalneste la barbatii in varsta.

Barbatii peste 50 de ani, intre 50-75%, sufera de hipertrofie a prostatei, 30% dintre ei suporta interventii chirurgicale pentru aceasta afectiune. Hipertrofia este cauzata in general de o alimentatie bogata in grasimi. La fel, hipertrofia este cauzata si de producerea in exces de spermatozoizi. Hipertrofia poate sa se transforme in cancer de prostata.

Simptomele sunt urmatoarele: urinare noaptea, micsorarea fortei jetului de urina, inceput greu de urinare, senzatie de greutate cand urina este eliminata, durere in zona prostatei, tulburari de dinamica sexuala. Cand prostata marita blocheaza jetul de urina, urina se intoarce si provoaca imbolnaviri ale rinichilor, infectii ale vezicii urinare sau pietre la rinichi. Cancerul de prostata este egal cu cancerul plamanilor, din punct de vedere statistic. Cancerul la prostata cel mai des afecteaza barbatii de pe continentul american. Afectiunea este neobisnuita, fiindca dezvoltarea ei este foarte, foarte lenta. Foarte multi barbati nici nu stiu de prezenta cancerului de prostata si mor din cauza altor afectiuni.

Cancerul la prostata apare pe fondul unei cantitatii mai mari, in exces, de testosteron. Nivelul testosteronului creste atunci cand  mancarea este bogata in grasimi, analogic pentru cancerul de san la femei, unde grasimea creste cantitatea de estrogen. Simptomele pentru cancerul la prostata sunt minore.

Nodulii la prostata se pot simti la palpare, chiar daca nu toti sunt cancerigeni. Durerea in oase poate arata stadiul inaintat al afectiunii, dar atunci deja metastazele sunt prezente.

Afectiunea se depisteaza prin test specific, denumit antigen prostatic. Acest test poate scoate in evidenta si tumora microscopica a afectiunii, fenomen cunoscut ca hiperplazie a prostatei, adica stadiul incipient al cancerului de prostata. Acest test, insa, nu de fiecare data este valid, fiindca 30% dintre bolnavii de cancer de prostata au valori normale la acest test.

Biopsia nu este indicata atunci cand nu avem niciun motiv sa o efectuam. Tratamentul pentru hipertrofia prostatei practicat de medicina alopata se efectueaza cu tamsulosin, doxazosin, alfuzosin, terazosin.

Tratamentul in medicina traditionala se face prin acupunctura, extracte hidroalcoolice de plante medicinale, alimentatie corecta si un regim de viata corespunzator care vor ameliora problema. In extractul hidroalcoolic, medicul de medicina traditionala trebuie se adauge obligatoriu inclusiv plantele SAW PALMETTO, UNCARIA  TOMENTOSA.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button