RESTABILIREA ECHILIBRULUI IMUNITAR

Functionarea normala a sistemului imunitar este vitala pentru sanatatea organismului uman. Rolul sau este de a proteja organismul de agentii patogeni din mediu: bacterii, virusuri, ciuperci, protozoare si paraziti, dar si de a participa la distrugerea si eliminarea celulelor disfunctionale, moarte sau tumorale.

Desi este supus permanent influentelor din mediu extern, in conditii normale de mediu, sistemul imunitar creeaza o bariera ce nu va permite agentilor patogeni din mediu sa patrunda in organism.

Insa, atunci cand imunitatea este suprasolicitata, aceasta bariera imunitara cedeaza iar agentii patogeni din mediu si alti factori nocivi ataca organismul, provocand afectiuni de diverse tipologii. Suprasolicitarea imunitatii survine in urma inaspririi conditiilor de mediu si a poluarii, din cauza diminuarii cantitatii de oxigen la nivel planetar, alterarii stratului de ozon, cresterii nivelului de radiatii solare si cosmice. Lipsa de oxigen din atmosfera este una dintre cauzele ce favorizeaza dezvoltarea unor noi tulpini de virusuri, cu o agresivitate ridicata si rezistenta marita la medicatia existenta. Stilul de viata alert, stresul si alimentatia neadecvata au, de asemnea, efecte negative asupra imunitatii.

Primul sistem afectatat, in asemenea conditii de mediu, este cel endocrin. Disfunctiile endocrine si tulburarile hormonale vor determina brese in bariera imunitara de la nivelul pielii si a mucoaselor. Agentii patogeni si toxinele ce au patruns in organism altereaza activitatea pulmonara, trecand in sange si atacand ficatul si ulterior rinichii. Aceasta incarcatura va tulbura si functiile inimii, fenomen ce va reduce oxigenarea organismului, in special in zona cerebrala. Scaderea oxigenarii ingreuneaza toate functiile fiziologice, iar reducerea oxigenarii cerebrale va produce tulburarii ale functiilor cognitive si alterarea comunicarii dintre creier si organe.

Tratament

Restabilirea echilibrului imunitar si a barierei imunitare necesita in primul rand identificarea glandei endocrine afectata cel mai puternic si normalizarea functiilor acesteia, cat si a intregului sistem endocrin. La nivel pulmonar se actioneaza in vederea eliminarii toxinelor acumulate si a tratarii leziunilor produse de agentii patogeni. Prin fortifierea ficatului si a rinichilor se obtine reechilibrarea functiilor hepatice si renale, dar se amplifica si eliminarea toxinelor, a agentilor patogeni si a produsilor metabolici din organism.

Tratamentul prin acupunctura are in vederea stimularea energetica a sistemului endocrin, pulmonar, a ficatului, rinichilor si a inimii, iar produsele din plante medicinale actioneaza pentru detoxifierea si purificarea sangelui si a organelor, imbunatatirea oxigenarii celulare, revigorarea si regenerarea tesuturilor si organelor afectate. Restabilirea functiilor imunitare va permite ca celulele moarte sau disfunctionale din organism sa fie eliminate corespunzator, astfel incat acestea vor fi inlocuite cu altele noi prin utilizarea informatiei genetice dintr-o celula sanatoasa.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button