REGENERAREA TESUTURILOR PRIN TERAPIA STEM IN MEDICINA TRADITIONALA

Ultimele descoperiri ale terapiei stem atesta posibilitatea de prelevare a celulelor stem pentru regenerarea organelor bolnave direct din tesutul adipos. In medicina traditionala aceasta practica este uzuala si confirma faptul ca organismul uman este inzestrat cu mecanisme proprii de refacere.

Medicina traditionala tibetana explica aceste mecanisme printr-un sistem de meridiane energetice, a caror activitate este coordonata de energia primordiala, localizata la nivel cerebral.

Aceasta energie este directionata catre meridianul guvernor (care controleaza si mentine informatia genetica la nivel ARN) si cel de conceptie (care controleaza si mentine informatia genetica la nivel ADN).

Creierul este organul suprem, dirijand toate procesele fiziologice din corp si modul in care celulele stem adulte din organismul uman sunt diferentiate si specializate in vederea refacerii si regenerarii tesuturilor si a organelor bolnave.

Stimularea acupunctelor situate de-a lungul meridianelor elimina blocajele energetice si transmite creierului informatia ca intr-un anumit organ exista celule disfunctionale. Creierul interpreteaza informatia transmisa, comanda printr-un impuls energetic sistemului de regenerare sa preia din organism necesarul de celule stem, sa le specializeze si sa le trimita catre organul bolnav. Pe traseul inspre organul vizat celulele sunt programate pentru viitoarele functii prin interactiunea cu elemente formatoare. Informatiile primite in aceasta perioada determina diferentierea celulelor stem in linia celulara necesara. Spre exemplu, celulele stem din maduva osoasa se pot diferentia in elemente sangvine, celule musculare, neuroni, celule miocardice sau hepatice. Celulele stem din tesutul adipos prezinta o capacitate mai mare de diferentiere, fiind incluse in regenerarea tisulara a inimii, a ficatului, a sangelui, a sistemului osos, articular si muscular, a endoteliului si a sistemului nervos.

Odata ajunse la organul bolnav, celulele stem isi incep activitatea ca celule specializate. Este necesara si includerea in schemele de tratament a unor substante active din plante, care au rol de sustinere si amplificare a proceselor de regenerare, dar si de eliminare a celulelor disfunctionale sau a reziduurilor celulare (celule moarte acumulate in organe). De asemenea, substantele active din plante controleaza si procesul de specializare a celulelor stem prin preluarea informatiei genetice la nivel ARN si ADN de la celulele sanatoase din tesuturile vizate. Acest aspect are o importanta deosebita, intrucat, dupa imbolnavirea unui organ, corpul are tendinta de a transmite celulelor stem informatia genetica din celule disfunctionale. Prin urmare, controlul acestui proces este necesar pentru ca celulele stem sa se specializeze, utilizand o informatie genetica corecta. Zonele de tesut disfunctional sunt inlocuite cu noile celule stem specializate iar organul in cauza isi reia activitatea la capacitate normala.

Procesul de regenerare tisulara se desfasoara in tot organismul. O sesiune de acupunctura include stimularea mai multor puncte de acupunctura, fiecare acupunct coordonand mai multe functii din corp. Astfel, toate organele sunt curatate de toxine si reziduuri celulare iar structura lor este refacuta complet.

Aplicatiile acestei proceduri sunt nelimitate, atat din punct de vedere medical cat si estetic. Rezultatele sale insa depind si de capacitatea de regenerare a organismului si gradul de afectare al organelor afectate. Spre exemplu, pentru ameliorarea diabetului zaharat, aproximativ 30% din tesutul pancreatic trebuie sa fie functional. Cand aceasta conditie nu este indeplinita, se actioneaza in vederea combaterii efectelor hiperglicemiei in organism.

Tratamentul poate fi aplicat atat copiilor cat si persoanelor de varsta a treia sau femeilor gravide. Efectele terapiei stem prin metodele de tratament traditionale includ:

~ intarzierea procesului de imbatranire si prevenirea afectiunilor specifice (osteoporoza, gonartroza, osteoartrita, artrita reumatoida, artroza etc.)

~ tonifierea si revilitalizarea sistemului nervos (cu aplicabilitate in tratamentul sclerozei multiple, sindroamelor cerebeloase,atrofiilor cerebrale, a proceselor degenerative medulare si cerebrale, Alzheimer in stadii incipiente, a leziunilor provocate deaccidentele vasculare cerebrale etc)

~ tonifierea musculaturii si intarirea sistemului osos (cu aplicabilitate in tratamentul distrofiei musculare, paraliziilor, paresteziilor, a afectiunilor coloanei vertebrale provocate de hipotonia musculaturii paravertebrale: scolioza, cifoza, lordoza,spondiloza etc.)

~ revitalizarea si regenerarea organelor interne, a pielii si a sangelui (cu aplicabilitate in tratamentul oricarui gen de afectiune cronica in special a cancerului, anemiei, tromboflebitei, leucemiei, diabetului zaharat, tumorilor benigne, adenomului hipofizar, adenomului de prostata, fibromului uterin, endometriozei, hepatitei, cirozei in stadii incipiente, afectiunilor ale maduvei spinarii etc.)

~ detoxifierea mediului organic si echilibrarea activitatii celulare (s-a observat ca celulele prelevate dintr-un organism uman bolnav prezinta o rata de functionare mai ridicata intr-un mediu de viata artificial dar curat, la reintroducerea acestora in organismul bolnav randamentul proceselor celulare scade considerabil).

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button