PREVENIREA SI TRATAREA VIROZELOR RESPIRATORII

Virozele respiratorii, provocate de tulpinile actuale, prezinta risc ridicat de infectiozitate si favorizeaza declansarea unor procese patologice mult mai complexe. In viitorul apropiat vom asista la cresterea agresivitatii agentilor virali, intrucat se produc frecvent mutatii ale tulpinilor virale, ceea ce favorizeaza rezistenta acestora la medicatie alopata.

Rolul medicatiei alopate este de a stopa dezvoltarea acestor microorganisme in corpul bolnavului, insa nu sustin si nu mentin capacitatea de aparare naturala a corpului uman.

Cele mai afectate vor fi persoanele ce prezinta dezechilibre imunitare, persoanele varstnice si copiii, persoanele care lucreaza in comunitati mari sau care au contactat cu foarte multi oameni zilnic, cat si cele care sufera de diverse afectiuni ce slabesc imunitatea generala.

Schimbarile pe care un virus le produce in organism sunt foarte complexe. Virusurile ataca sistemul respirator si creeaza conditiile pentru declansarea unor afectiuni mai complexe. Disfunctiile si tulburarile produse de virusuri in organism pot fi prevenite si tratate prin amplificarea activitatii imunitare generale si specifice, echilibrarea activitatii organelor implicate in activitatea imunitara (timus, splina-pancreas etc.), intarirea barierei imunitare de la nivelul pielii, al plamanilor, al cailor respiratorii superioare si din jurul fiecarui organ in parte.

De obicei, virozele respiratorii debuteaza prin inflamarea mucoasei nazale (rinita) si a faringelui (faringita), secretii nazale apoase, stranut, tuse, stare subfebrila sau febrila, dureri de cap sau/si in zona cefei (cefalee). In ultimii ani a crescut frecventa extinderii infectiilor catre zona pulmonara sau aparatul ORL. In primul rand din cauza mutatiilor genetice anterior mentionate; in plus o singura tuplina de virus poate produce manifestari diferite si stabilirea unei medicatii corecte devine dificila. In plus, la nivel global, se remarca o deteriorare a imunitatii populatiei, in special in marile aglomerari urbane.

Aceasta scadere a capacitatii naturale de aparare a organismului este cauzata de distrugerea scuturilor de protectie planetara si a mediului de inconjurator, defrisarea masiva a padurilor, reducerea cantitatii de oxigen din atmosfera si de gradul ridicat de poluare. In acest context, prin circulatia curentilor de aer si din cauza variatiilor bruste de temperatura, se produc permanent mutatii ale virusurilor, mutatii incontrolabile si imprevizibile, intre virusuri animale si virusuri umane.

Pentru a proteja organismul uman intr-un asemenea mediu, este necesar sa fie reactivate si intarite barierele naturale de protectie ale corpului uman cu ajutorul plantelor medicinale si al acupuncturii. Rolul acupuncturii, in schemele de tratament traditionale, este de a amplifica si directiona actiunea substantelor curative din formulele fitoterapeutice. Insa, baza tratamentelor este formula fitoterapeutica, administrata sub forma de extract. Acupunctura, daca nu este sustinuta prin actiunea plantelor medicinale, are efecte temporare (amelioreaza simptomatologia afectiunii dar nu trateaza fondul generator). De asemenea, plantele medicinale sunt singurele care mentin si intretin viata pe aceasta planeta in momentul actual, sunt singurele care au o structura genetica stabila si pastreaza in ele substante bioactive capabile sa ajute corpul uman. Aceste elemente bioactive actioneaza pentru regenerarea tesuturilor si organelor, armonizeaza functiile metabolice si imunitare, stabilizeaza si imbunatatesc circulatia sangvina, elimina toxinele si reziduurile celulare acumulate in corp de-a lungul timpului, asigura o mai buna functionare a organismului ca ansamblu.

Corelate cu ajustari ale stilului alimentar si cu respectarea unei conduite igienice adecvate, aceste tratamente traditionale sporesc protectia imunitara naturala si sustin organismul in lupta impotriva agentilor patogeni.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button