PIELONEFRITA

Pielonefrita este o infectie bacteriana a tractului renal superior ce imbraca doua forme: acuta sau cronica.

De obicei, infectia este localizata la nivelul unui singur rinichi, cuprinzand tesutul interstitial renal si bazinetul renal.

In marea majoritate a cazurilor pielonefrita este cauzata de:

  • infectii ale vezicii renale (cistita, uretrita, prostatita) ce nu raspund la tratament sau recidiveaza, extizandu-se si inspre rinichi
  • anomalii anatomice in structura aparatului renal ce nu permit eliminarea completa a urinei
  • alte afectiuni cronice ce tulbura activitatea sistemului renal: litiaza renala, diateza urica, diabet zaharat, dereglari majore ale sistemului endocrin, adenom de prostata, reflux vezico-uretral, tumori ale sistemului renal
  • consumul redus de lichide pentru perioade lungi de timp
  • o pozitie incorecta a corpului, produce irigarea deficitara cu sange a rinichilor si implicit diminuarea schimburilor metabolice si a imunitatii locale
  • deplasarea, inflamarea sau lezarea unei vertebre din zona lombara, situata intr-o zona energetica si vasculo-nervoasa denumita crucea vietii (centru energetic cu rol vital in functionarea corecta a aparatului uro-genital)

La debut, pielonefrita cronica poate prezenta o simptomatologie similara cu cea a cistitei: urinare insotita de usturime, urina tulbure, nevoie permanenta de a urina, golirea incompleta a vezicii urinare si tulburari de mictiune. Ulterior, dupa ce procesul inflamator s-a extins sau in formele acute apar dureri lombare, episoade febrile (39-40 grade), frisoane, senzatie de oboseala si sfarseala, somnolenta, indispozitie generala, cefalee, scaderea poftei de mancare, scaun moale, edeme, uscaciunea a pielii si a mucoaselor.

Tratament

In medicina traditionala tratamentul pielonefritei include administrarea anumitor amestecuri de plante medicinale sub forma de extract hidroalcoolic, proceduri de acupunctura si alte terapii traditionale, aplicate in functie si de afectiunile asociate si de starea generala a pacientului.

Tratamentul are in vedere, in prima instanta, reechilibrarea energetica si morfo-functionala a rinichilor, intrucat rinichii stocheaza energia vitala a organismului iar o afectiune renala produce dezechilibre majore si in alte sisteme sau organe. Regenerarea structurii rinichilor se realizeaza prin utilizarea celulelor stem din maduva osoasa. La nivel cerebral se actioneaza cu ajutorul tehnicilor de acupunctura in vederea stabilizarii functiilor zonei cerebrale ce coordoneaza activitatea renala. Imunitatea in zona aparatului renal este amplificata, astfel incat conditiile ce au favorizat debutul infectios sa fie anulate.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button