OSTEOPOROZA

Este o afectiune grava, caracteristica mai ales sexului feminin si care intervine putin inainte de menopauza sau imediat dupa. Osteoporoza este o afectiune care distruge sistemul osos, incheieturile, schimba forma oaselor, iar procesul acesta este extrem de dureros. Acest proces se instaleaza deoarece maduva pierde din vitamine, siliciu, fosfor si calciu.

Factorii de risc pentru aceasta afectiune sunt cantitatile mari de glucide si fosfati din organism. La fel, alimentele care se consuma, bogate in calciu, ajungand la calciu supradozat, duc la ingreunarea situatiei. Popoarele asiatice nu consuma in doze mari lactate si in mod normal ar trebui ca bolnavii de osteoporoza sa fie foarte multi pe continentul acesta.

Contrar asteptarilor, oamenii de stiinta au observat ca in partea asiatica osteoporoza este in raport foarte mic fata de restul lumii, desi in restul lumii se consuma lactate in exces. In cazul acesta medicina traditionala a dovedit net ca nu cantitatea de alimente echilibreaza organismul, ci calitatea lor. Consumul de plante, sub forma de ceai, si multe altele legate de medicina traditionala, echilibreaza mai repede organismul decat lactatele in exces sau alte diete absurde.

Bolnavii de osteoporoza deseori simt dureri insuportabile de spate, mai ales in partea de jos. Bolnavii sunt predispusi spre fracturi din cauza faptului ca structura osoasa este predispusa a se sfarama, intrucat nu mai exista in compozitia ei minerale si vitamine care sa asigure elasticitatea. Medicina conventionala trateaza osteoporoza introducand in organism estrogen sintetic. Estrogenul sintetic nu face altceva decat sa provoace cancer uterin, mamar sau ovarian.

In cazul acesta, modul in care medicina traditionala priveste aceasta problema si tratamentul oferit merita sa fie aplicat. Orice bolnav de osteoporoza este obligat sa ajunga la specialistul in medicina traditionala, care va evalua starea bolnavului si va stabili tratamentul prin acupunctura, extracte hidroalcoolice din plante medicinale, alimentatie corecta si un regim de viata corespunzator, care vor ameliora problema.

 

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button