NEUROPATIA

Picioarele si talpile sunt partile componente ale corpului care permit si asigura miscarea individului. In prezent, problemele legate de picioare si talpi afecteaza foarte multi indivizi anual.

Este adevarat ca exista cazuri in care durerea trece de la sine, dar sunt situatii in care picioarele si talpile sunt afectate atat de grav, incat se ajunge la neuropatie periferica. Afectiunea se caracterizeaza prin inflamatii, intepaturi, pulsatii si mancarimi resimtite la nivelul picioarelor si talpilor.

Aceasta situatie se declanseaza atunci cand sunt afectati centrii nervosi ai functiilor motorii. Functionarea necorespunzatoare a acestor nervi e cauzata de anomalii ale metabolismului, cum ar fi diabetul sau alte afectiuni.

Pacientii cu diabet sunt predispusi spre neuropatii, deseori legate de incapacitatea  picioarelor si talpilor de a se subordona procesului de miscare.

In cazul acesta, tesuturile tind sa se rupa, lasand partile exterioare ale picioarelor si talpilor predispuse la raniri. De multe ori, in cazul diabeticilor, se ajunge la situatia in care  picioarele  trebuie sa fie amputate. Pentru a evita acest lucru, este imperativ necesar sa fie gasit un tratament eficient.

Alte disfunctionalitati ale metabolismului, raspunzatoare pentru neuropatia periferica, sunt functiile reduse sau activitatea sporita a glandei tiroide. Pacientii cu afectiuni renale, ale ficatului, hepatite A, B, C sunt predispusi sa dezvolte forme usoare ale acestei boli. Leziunile de la nivelul nervilor sunt rezultatul a diverse forme de traume, inclusiv lovirea piciorului. Neuropatia periferica poate fi si rezultatul actiunii agresive a substantelor toxice asupra organismului (pesticide, antidepresive, chimioterapie si multe altele).

Predispusi, desi nu sunt afectati de nicio afectiune, spre aceasta forma de neuropatie, sunt si atletii care in mod frecvent sufera rani la nivelul picioarelor si talpilor. Sunt foarte multi indivizi care dezvolta aceasta afectiune, din cauza utilizarii unor modele de incaltaminte necorespunzatoare. In cazul acesta, tesutul se ingroasa si capata diverse forme, cum ar fi bataturi si altele de acest tip, care devin astfel factori generatori ai acestei afectiuni.

Medicina traditionala, prin creme, extracte hidroalcoolice din plante, care contin inclusiv vitaminele A, C, D, E si tehnici de acupunctura, rezolva aceasta afectiune cu succes.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button