MIGRENA (DURERILE DE CAP)

Foarte multi oameni sufera de dureri de cap si migrene. Cateodata durerea este suportabila, dar in unele cazuri este foarte puternica, aducand bolnavul in pragul agoniei. Migrenele se caracterizeaza prin disconfort intens, pulsatie usoara pana la pulsatie acuta si presiune in cap. Migrenele sunt rezultatul reactiei alergice la anumite substante, produse alimentare sau mediu. Migrena se poate manifesta si ca urmare a existentei unei malformatii la nivelul creierului sau a cutiei craniene. Malformatiile cutiei craniene pot fi din nastere sau dobandite, prin accidente, diverse traumatisme.

Hormonii au rolul lor in migrene. In cazul a 58% dintre femeile care sufera de migrene, aparitia afectiunii este legata de ciclul menstrual.

Din punct de vedere al stiintei, desi nu s-a ajuns la un rezultat final, s-a pus problema ca nivelul estrogenului in organism are un rol fundamental in aparitia migrenei.

Femeile care folosesc anticonceptionale sunt predispuse la aparitia migrenelor. Deficienta de magneziu in sange este un alt factor care predispune spre aceasta afectiune. La fel, alt factor pentru aparitia migrenelor sunt si medicamentele prescrise la o varsta frageda si folosite necorespunzator.

Alt factor care duce spre aparitia migrenei este deplasarea vertebrelor cervicale, chiar daca aceasta deplasare este foarte mica. Aceasta miscare a vertebrelor cervicale apare la persoanele care vorbesc foarte mult la telefon si la cei care citesc in pat sau se uita la televizor in pozitia culcat.

Stresul este un factor important ce accentueaza simptomele migrenei. Un simptom ce precede migrena il reprezinta disconfortul si furnicaturile resimtite intr-o parte a capului, inclusiv aparitia in campul vizual a unor lumini sau linii intrerupte. Daca pacientul isi monitorizeaza atent aceste stari,  va vedea ca, in maxim 30 de minute, migrena va fi instalata.

Diferenta dintre durerile de cap si migrene il reprezinta faptul ca durerea in cazul migrenei se manifesta doar intr-o singura parte a capului. Migrena este insotita adesea de varsaturi, oboseala, nervozitate, hipersensibilitate la zgomot si lumina si senzatie de greata. In cazul acesta, bolnavul trebuie sa ajunga la un specialist in medicina traditionala, pentru a-i putea fi prescris un tratament adecvat afectiunii cu extracte din plante si acupunctura.

Specialistul in medicina traditionala este obligat sa analizeze la ce este alergic pacientul, ca sa poata lua masuri corespunzatoare.

Migrena este una dintre afectiunile care se trateaza extrem de greu. Avand in vedere complexitatea corpului uman, nici tratamentul nu este usor. Tratamentul, in cazul acesta, ca si in alte cazuri, reprezinta o noua provocare pe care medicina traditionala a rezolvat-o cu succes de-a lungul timpului. Istoria dovedeste ca insusi Cezar a avut dureri insuportabile si, conform cu inscrisurile gasite, se presupune ca suferea de migrene. In desele sale drumuri pana in Egipt, a fost tratat cu succes de aceasta afectiune, cu ajutorul medicinei traditionale.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button