Rusă

MEDICINA  TRADITIONALA  RUSA  SI  BENEFICII

 

Neamul slavon,  la inceput,  a avut in componenta 15 neamuri acumulate intr-unul. Acest imperiu incepea din teritoriile grecesti si se termina in Europa. Conducatorii acestui imperiu au fost trei frati: Riupik, Sineus si Trubop (Riurik, Truvor).Medicina traditionala rusa

Cei trei frati s-au instalat cu armatele lor in anul 882 pe teritoriul care acum este Rusia si au fost condusi de catre Riupik. In anul 988 au primit religia crestina, ca si religie oficiala. Pe teritoriile ocupate traiau foarte multe popoare migratoare care au fost asimilate, ca si parte componenta a tarii noi.

La inceput, armata imperiului rus ducea razboaie continue cu imperiul mongol. Pierderile au fost de ambele parti, pana cand unirea tuturor slavonilor a dus la cucerirea imperiului mongol si la alungarea membrilor lui. Teritoriul Rusiei este mai mare decat teritoriul Chinei sau al Statelor Unite.

Rusia, prin diversitatea formelor de relief, a adus foarte multe imbunatatiri si adaugari in medicina traditionala mondiala. Despre rusi si experienta lor in medicina traditionala,  putem prezenta lucrurile, punand de la inceput accentul pe faptul ca problema sanatatii poporului rus a fost abordata intotdeauna cu toata seriozitatea.

Toti vindecatorii mari ai poporului, indiferent in care parte a Rusiei isi desfasurau activitatea, au fost chemati ca sa arate din experienta lor. S-a procedat asa pentru ca Rusia are o diversitate de clima uriasa si in fiecare zona tratamentul in medicina traditionala este altfel si metodele terapeutice, la fel, sunt foarte diversificate. In primul rand, dupa ce toti vindecatorii au fost chemati, s-a discutat despre increderea reciproca in diversele tratamente din medicina traditionala ruseasca. Increderea este un factor foarte important pentru a accepta tratamentele de medicina traditionala, in speta cea ruseasca, si a putea obtine rezultate foarte bune in urma fiecarui tratament.

Vindecatorii rusi au abordat foarte serios problema apei vii si a apei moarte.

Ce este apa vie sau apa moarta: este mit, legenda sau adevar? S-a inceput cu o poveste in care cineva cauta apa vie ca sa-si readuca la viata iubita.

Ce este apa? La prima vedere, nu este nimic interesant in ea. Variatiile sunt foarte multe. Apa, in forma lichida, se regaseste in natura de la izvor pana la ocean. Aburul din ceainic sau norul, la fel sunt apa, doar ca in forma gazoasa. Zapada pufoasa sau gheata,  la fel sunt apa, dar in forma solida.  In concluzie, apa se gaseste in trei stari si cum am precizat anterior, nimic interesant la prima vedere. Acest lucru este numai la prima vedere.

Fiecare om stie ca apa inghetata rupe tevile si vasele si totusi in capilare, indiferent cat de frig este, apa ramane lichida. Oare cate secrete ascunde apa? Cate calitati are oare apa, gasindu-se in fructe si legume sau in plante?

Apa vie si apa moarta se gasesc in resursele subterane. Din aceste resurse face parte si izvorul apei miraculoase, cea care s-a adunat la 1.500-2.000 de metri sub pamant, dupa ce a trecut multe faze de filtrare, iar pe drumul parcurs s-a imbunatatit cu minerale si proprietati miraculoase din toate plantele cu care a avut contact la suprafata.

Haideti sa ne intoarcem la cifre! 55-70% din greutatea corporala a unui om o reprezinta apa. In muschi este acumulata mai multa apa decat in grasime. Cu cat corpul nostru este mai mare, cu atat apa este in cantitate mai multa. Apa face parte din fiecare celula a organismului uman. Sangele contine 83% apa, muschii 73%, grasimile 25%, oasele 22%. 70% din apa din organism este in celule, in combinatie cu protoplasma. Aceasta apa se numeste structurala. Ea contine o inalta bioactivitate si asigura rezistenta organismului impotriva factorilor agresivi din mediu. Apa corespunzatoare organismului este suficienta si ne asigura sanatatea garantat.

Structura apei, H2O, este cunoscuta, dar in miliarde de ani schimbarea este continua si trebuie sa ne uitam si la alte componente din tot tabelul lui Mendeleev, avand in vedere ca in ocean sunt descompuse milioane de tone de aur, argint si alte metale.

La fel, in apa exista cantitati uriase de saruri. Apa pe care o consumam are ca si componenta: fier, mangan, zinc, aluminiu, calciu, nitrati, fosfati si multe altele.

Rusii, inca de la inceputul existentei lor, au dovedit ca in zapada si in gheata sau in izvoarele din munti exista foarte multe componente miraculoase pentru tratament, datorita faptului ca apa este imbogatita cu foarte multe minerale, vitamine etc.  extrase din plante. Apa contine si un spectru larg de elemente fizico-chimice. Rusii au dovedit ca apa, in anumite conditii, poate sa lumineze in intuneric sau sa nu inghete, chiar daca temperatura este de minus 100 de grade, precum si sa aiba calitati pentru tratament sau impotriva agentilor distructivi. Rusii au dovedit ca in Siberia si  Caucaz sunt foarte multe locuri in care apa este benefica 100% pentru tratament. Rusii au inteles acest lucru urmarind animalele ranite care treceau prin lacuri de apa, isi udau picioarele sau corpul cu apa, iar ranile lor se vindecau, fapt care a dovedit ca apa acumulata acolo are foarte multe proprietati. La fel, rusii si-au dovedit ca pe langa apa acumulata, avand proprietati miraculoase, traiau copaci foarte batrani, ceea ce inseamna ca apa isi extrage sursele de tratament si din copacii respectivi.

Rusii si-au dovedit ca in subteran exista ape care chiar sunt vii. Cercetand aceste ape, si-au dovedit ca acel depozit de apa pe care il studiau era inconjurat si de cristale care interactionau cu apa respectiva si ii dadeau cu totul alt gust. Cu acele ape rusii isi tratau soldatii raniti, dar si ranile nevindecabile ale bolnavilor.

Inca de la inceputul medicinei traditionale ruse se cunostea faptul ca vindecatorii, atunci cand aveau un caz foarte greu, mergeau si luau apa din izvoare sau lacuri care erau atinse de fulger. Acum putem sa ne dam seama ca inca din timpuri vechi oamenii care practicau medicina traditionala foloseau apa incarcata energetic din resurse naturale.

Organismul uman se hraneste cu apa imbogatita cu plante, minerale si vitamine extrase din plante, cu oxigen si lumina solara si arunca in natura surplusul pe care corpul il elimina. Cu aceasta metoda structura organismului viu ramane in limite normale.  In Rusia exista practicanti ai medicinei traditionale care si pana in ziua de astazi folosesc numai apa pentru tratament, dar un anumit tip de apa. Numai ei cunosc de unde o aduc si care este apa care are anumite calitati, calitati pe care le absoarbe din plante, din natura.

Primul lucru pe care il fac rusii dupa ce se trezesc dimineata este in mod obligatoriu, indiferent de temperatura si mediu, sa se spele cu apa rece pe maini, fata, cap, gat, subrat, burta  si picioare. Acesta este un ritual, dar daca ne gandim mai bine, toxinele care s-au acumulat noaptea si au iesit din corp, sunt exact in locurile respective, or energia murdara trebuie eliminata.

Tot rusii se spala dimineata, inainte de rasarit, aproape dezbracati in roua. Roua este apa purificata, cea care are cele mai multe calitati. Exista vindecatori care vindeca doar cu apa de roua. Cu aceasta apa se unge corpul si dupa ce organismul e pregatit, se bate cu maturici pana cand se inroseste pielea, dupa care corpul se spala inca o data. Prin aceasta procedura, medicina traditionala rusa efectueaza oxigenarea totala a pielii, eliminarea toxinelor acumulate si absorbtia de catre corp, prin piele si prin porii ei, a vitaminelor si mineralelor care erau acumulate in roua. Acest tratament este aplicat doar de catre medici in medicina traditionala rusa si nu de catre vrajitori, fiindca aceea este o alta procedura care nu are nicio legatura cu medicina traditionala.

Apa are calitatea de a-si schimba structura in timpul zilei, care se caracterizeaza prin anumite bioritmuri. Apa vie (apa pozitiva) – aceasta apa este activa doar intre orele 3-5; 9-12:40; 15-16:20; 20:30-21. Doar in aceste perioade se poate folosi apa sau in aceste perioade se poate depozita  apa ca sa fie folosita 24 din 24 de ore.

Apa negativa (apa moarta) are urmatoarele perioade: 24-2:59; 5-8:59; 12:41-14:51; 16:21-20:29; 21:01-22:59. Maestrii in medicina traditionala cunosc foarte bine ce plante sa culeaga, cand sa le culeaga si cu ce apa sa le pregateasca. De exemplu, in unele afectiuni, precum cancere, tumori maligne, fibroame etc. se foloseste si apa vie si apa moarta. Apa moarta se foloseste ca sa omoare microorganismele negative din corp, ori apa vie ca sa impulsioneze si sa aduca energie tesuturilor obosite din cauza toxinelor si afectiunilor care au cuprins corpul.

Daca analizam foarte bine apa, care are formula H2O, nu descoperim nimic neobisnuit, dar oare formula corecta este H2O? Nu cumva, datorita calitatilor pe care apa le acumuleaza, prin faptul ca ea contine minerale, vitamine si mai ales plante, formula adevarata este H2O(X) si nu cumva in X sunt adevaratele proprietati ale apei si adevarul despre apa vie si apa moarta?  Nu cumva medicina traditionala rusa, prin practica ei, a dovedit ca X-ul exista? In cazul in care vrem sa continuam, putem sa ne dovedim ca apa vie este atunci cand X-ul e mai mic decat 3-5, ori apa moarta este atunci cand X-ul este peste 20.

Daca punem apa pentru ceai in ceainic si ea fierbe, dupa care se toarna in ceasca, ea are proprietatile pastrate, ceea ce inseamna ca are X-ul 3-5. Daca se pune intr-un pahar mare, apa se polimerizeaza, ceea ce inseamna ca se transforma in apa moarta si are X-ul peste 20. Este bine sa fie retinute aceste date deoarece, daca beti ceai in paharele mici, apa este vie. Structura apei se modifica permanent, chiar daca unii oameni au afirmat ca nu se modifica. Totusi, studiind experienta medicinei traditionale ruse, s-a dovedit ca nu au dreptate si ca apa chiar isi modifica structura.

Rusii au facut experiente multiple cand au luat apa dintr-o mlastina plina de plante – au strecurat aceasta apa si au facut comprese pentru rani. Dupa trei zile, ranile s-au vindecat, ceea ce dovedeste ca apa vie, bogata in plante si energizata, trateaza orice afectiune, insa tratamentul trebuie stabilit de catre medicul specialist in medicina traditionala.

Tratamentul in medicina traditionala rusa se efectueaza permanent cu apa vie si apa moarta. Se pregatesc extracte hidroalcoolice din plante si cu aceste extracte care contin apa vie si apa moarta, se trateaza orice afectiune a corpului uman, inclusiv dintii si gingia. Am mentionat aici orice afectiune deoarece, ca sa facem referire la toate afectiunile si derivatele lor, ar trebui sa scriem o carte intreaga sau mai multe, depinde de ce anume dorim sa aratam.

Medicina traditionala rusa are foarte multe descrieri atunci cand trateaza orice afectiune, care sunt legate de povestile pentru copii. Prin acest fapt, maestrii in medicina traditionala rusa au vrut sa arate tuturor ca daca nu studiem foarte bine istoria, legendele si povestile, s-ar putea ca niciodata sa nu ajungem la adevaratele valori, cum ar fi medicina traditionala mondiala, care acumuleaza experientele tuturor popoarelor, cultura sau istoria lumii. In cazul in care le pierdem, nu avem de ce sa pretindem ca suntem fiinte umane sau ca avem valoare si nu avem de ce sa ne miram ca nu ne tratam corespunzator si murim devreme.

Medicina traditionala rusa a ajutat medicina traditionala mondiala prin foarte multe imbunatatiri pe care le-a adus. Am aratat o parte a medicinei traditionale ruse, cu apa vie si apa moarta, dar medicina traditionala rusa a aratat si beneficiul mierii si beneficiul tratamentului cu un produs al furnicilor, la fel si cu sfere care trebuie aranjate intr-un anumit mod ca sa trateze.

Medicina traditionala rusa a dovedit foarte clar ca orice afectiune, inclusiv cancerul, nu are rezistenta fata de metodele descoperite de specialistii in medicina traditionala.

Share Button