MEDICINA TRADITIONALA INTRE STIINTA SI ARTA

La inceputul civilizatiei umane practica medicala avea o puternica incarcatura experimentala, cu scopul de a descoperi sau imbunatati tratamentele aplicate. Cu timpul, prin practicarea acestor experimente, s-a ajuns la perfectionarea tehnicilor aplicate bolnavilor. Egiptenii, in cautarile lor, au descoperit din ce in ce mai multe despre anatomia, fiziologia si patologia corpului uman. In aceste cautari, ei au tratat probleme externe ale corpului precum eczeme, fracturi, rani deschise. Cu trecerea timpului, prin experimente au descoperit cum sa trateze diverse dureri de cap, ale sistemului digestiv si ale altor sisteme din corpul uman. In tratamentele lor utilizau plante medicinale ce corespundeau perfect pentru a trata durerea.

Punctul culminant al medicinei egiptene este descoperirea procesului de mumificare. Procedurile de mumificare sunt inca o necunoscuta pentru omenire, mai ales ca s-au descoperit mumii cu o vechime de peste 10.000 de ani. Exista numeroase ipoteze despre cum realizau egiptenii mumificarea, niciuna dintre variante nu este corecta insa, fiindca in experimentele din zilele noastre s-a dovedit ca nu se poate pastra un corp intact mai mult de 5 ani.

De exemplu, una dintre variante era ca se scotea prin nas creierul uman, prin perforarea craniului si atunci putrefactia era stagnata. Dar aceasta nu se sustine intrucat mumiile sunt integre nu doar la nivelul craniului. Noi ca si clinica, prin reprezentatii nostri si anume doctorul Tutu Codrut, cunoastem foarte bine metoda de imbalsamare si mumificare. Cunoastem acest secret, avand in vedere ca doctorul Tutu Codrut a studiat in profunzime medicina traditionala si anume a descoperit ca mumiile nu erau imbalsamate si mumificate ca sa fie conservate, ci erau mentinute corpurile pentru a fi readuse la viata dupa ce medicina ar fi descoperit cum sa tratateze afectiunile persoanei mumificate. Aici este secretul.

Egiptenii, maiasii, incasii si arabii au ajuns la performante foarte mari in medicina traditionala. Tibetanii au un loc aparte in medicina traditionala, intrucat au dezvoltat pana la perfectiune descoperirea maiasilor despre punctele vitale de acupunctura. Acupunctura este o stiinta complexa, orice centru energetic se activeaza printr-o anumita adancime, profunzime si unghi de introducere a acului de acupunctura. Activarea centrului respectiv va revigora o anumita parte dintr-un organ al corpului. Revigorand energia care inconjoara fiecare particula a corpului uman, se creeaza un context favorabil pentru tratamentele fitoterapeutice.

Plantele medicinale, aceste antibiotice ale naturii si tezaur de sanatate, permit tratarea oricarei afectiuni, daca medicul cunoaste actiunea lor in profunzime si modul in care trebuie combinate pentru a trata afectiunile prezente in organismul pacientului. Aici intervine maiestria medicinei traditionale. Nu exista secrete in medicina traditionala pentru tratarea bolilor daca medicul detine cunostintele necesare pentru a depista afectiunile bolnavului si a le trata prin combinarea terapiilor pe care le practica.

Doctorul Tutu Codrut si-a dedicat 20 de ani din viata invatand cu un maestru secretele medicinei traditionale. Medicina traditionala permite tratarea oricarei afectiuni, dar medicina traditionala inseamna performanta ridicata la nivel de arta. Acesta este principiul dupa care ne ghidam activitatea: medicina traditionala la nivel de arta.

Urmarim in fiecare zi noi si noi descoperiri stiintifice despre vindecarea diverselor forme de cancer, vaccinuri nenumarate descoperite in fiecare zi de echipe medicale din toate colturile lumii; fapt ce dovedeste doar neputinta medicinei actuale de a vindeca complet orice forma de cancer.

In cazul in care metodele actuale erau viabile atunci s-ar fi gasit tratament pentru toate problemele corpului uman, prelungindu-se timpul de viata al fiintei umane si atingandu-se un apogeu in dezvoltarea acesteia: transformarea sistemului osos in sistem cristalin, adica cristalizarea oaselor ca sa reziste nelimitat, astfel incat sa poata fi gasite solutii pentru cel mai mare flagel al umanitatii: moartea.

Practica medicala si studiul indelungat al doctorului Tutu Codrut au dovedit ca sistemul osos trebuie schimbat ca sa existe rezultate in tratamentul oricarei afectiuni a corpului uman. Este simplu de dovedit: atunci cand in corpul uman este ingropat si se dezgroapa dupa o perioada se descopera doar oasele, nu piele sau muschi sau alte tesuturi. In concluzie structura sistemului osos trebuie imbunatatita, sa se transforme in altceva si anume in sistem cristalin, pentru a se putea mentine integritatea corpului uman.

Daca consultam stiinta oricarei civilizatii vom descoperi ca fiecare in parte a fost preocupata de acest aspect, cautand metode pentru a invinge moartea. Nu exista fiinta umana pe lumea aceasta care sa nu caute rezolvarea acestei dileme. Avand in vedere ca, stiinta moderna a pornit in cautarile ei de la medicina traditionala, numai cei care cunosc foarte bine secretele medicinei traditionale pot dezvolta tratamente pentru orice afectiune, dupa care sa faca pasi si mai mari.

In cadrul clinicii noastre, de ani de zile, se trateaza toate afectiunele de care sufera bolnavul la inceputul tratamentului. Atunci cand tratam fiecare pacient, incepem cu biciul cel mai mare al omenirii de azi: stresul. Stresul la care este supusa orice fiinta umana, indiferent de ocupatia acesteia. Rezultatele noastre, prin ani de zile de practica medicala si numerosi pacienti tratati, sunt tratarea oricarei afectiuni, cu conditia ca pacientul sa respecte schemele de tratament prescrise de catre doctorul Tutu Codrut. Daca exista abateri, va fi necesara si prelungirea tratamentului. De exemplu, pentru tratarea oricarei forme de cancer este necesara o perioada de tratament cuprinsa intre 6 si 18 luni; in formele grave pana la 24 de luni.

In cazul vitiligoului, rezultatele se obtin dupa aproximativ 2 ani. Dar daca pacientul intrerupe pentru o perioada tratamentul de fiecare data va trebui sa o ia de la inceput, fiindca intreruperea tratamentului inseamna si anularea actiunii produselor fitoterapeutice. Cand se observau rezultate vizibile, ignorand recomandarile medicale, unii pacientii au intrerupt tratamentul cosiderand ca au obtinut rezultatele dorite. Insa, nefiind tratata complet, afectiunea a recidivat iar tratamentul a fost realuat de la zero pentru a se putea instala din nou efectele fitoterapiei in corp.

Fiecare om isi alege metodele de tratament si medicul curant, insa daca a optat pentru un tratament este recomandat ca sa il urmeze pana la final, conform recomandarilor pe care le primeste din partea specialistului care il trateaza.

Prin tratamentele prescrise in cadrul clinicii noastre, nu facem altceva decat sa dovedim fiecarui pacient ca medicina traditionala e bazata pe stiinta profunda transformata in arta.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button