LIFTING FACIAL PRIN ACUPUNCTURA SI FITOTERAPIE

Cu trecerea timpului pielea isi pierde din frumusete si elasticitate. Orice femeie doreste sa isi mentina tenul tanar cat mai mult timp. Dar actiunea factorilor nocivi din mediu si procesele biologice de imbatranire ale organismului afecteaza aspectul pielii si al tenului. Ca raspuns la nevoile mondiale ale femeilor, industria cosmetica si cea a chirurgiei plastice au dezvoltat o multitudine de optiuni pentru indepartarea ridurilor si a semnelor de imbatranire.

Medicina traditionala ofera de mii de ani cele mai viabile si mai eficiente solutii pentru prevenirea, combaterea si eliminarea ridurilor si a altor probleme estetice, specifice fiecarei categorii de varsta. Una dintre solutii este liftingul facial realizat prin acupunctura si / sau tratament cu produse cosmetice din plante.

Beneficiile acestui tip de lifting sunt evidente:

  1. este nedureros si neinvaziv
  2. celulele epiteliale si structura pielii sunt regenerate prin activarea resurselor proprii de refacere ale organismului
  3. prin activarea anumitor puncte de acupunctura se trateaza si bolile interne care au produs dereglarile structurale de pe suprafata pielii, eliminandu-se astfel cauzele generatoare
  4. procesul actioneaza atat la suprafata cat si in profunzimea pielii, astfel efectele obtinute sunt de lunga durata si nu este necesara repetarea tratamentului dupa perioade scurte de timp
  5. produsele cosmetice continute in schema de tratament sunt naturale 100%, fiind realizate din combinatii de plante si vaselina cosmetica (cea mai eficienta baza cosmetica pentru conservarea si mentinerea proprietatilor curative ale plantelor)

De ce apar ridurile?

Ridurile si alte semne specifice sunt efecte ale procesului de imbatranire, proces biologic manifestat si prin deshidratarea si sclerozarea celulelor epidermice. Desi in corpul uman toate celulele sunt inlocuite cu altele noi la un anumit interval de timp, modificarea structurii pielii se va mentine intrucat noile celule se formeaza pe baza structurii de ADN alterat al celulelor inlocuite.

Procesul de deshidratare si sclerozare al pielii poate avea si alte origini: cicatrici, socuri mecanice (lovituri), dereglarea functionala a ariei corticale raspunzatoare de portiunea de piele afectata.

Cicatricile, prin existenta lor, intrerup circuitul energetic. Intreruperea se propaga in lant in organism iar in timp poate cuprinde toata pielea. In momentul unui soc mecanic se produc foarte multe reactii chimice locale, ceea ce duce intr-un final la deteriorarea informatiei ADN-ului. Acest proces a fost dovedit stiintific prin studii ale termografiei computerizate de contact. Socurile psihice sau emotionale pot provoca vasoconstrictia vaselor de sange ce iriga pielea anumitor zone de pe corp. Drept urmare, la nivel celular toxinele si produsii metabolici sunt blocati iar oxigenarea si hranirea celulelor este redusa. In timp, daca nu se actioneaza in niciun mod, se ajunge la sclerozarea sau imbatranirea prematura a celulelor din zona respectiva.

Cum actioneaza acupunctura?

Regland metabolismul local prin stimularea anumitor centri de acupunctura se obtine detoxifierea zonelor de piele afectate. Procesul presupune intensificarea microcirculatiei la nivelul pielii ceea ce va produce, la nivel celular, o crestere a aportului de oxigen, apa, vitamine, oligoelemente, energie etc. Astfel, eliminarea toxinelor si a produsilor metabolici acumulati este mai eficienta. Metabolismul celular va functiona la nivel optim iar tenul isi recapata caracteristicile unei epiderme sanatoase: hidratare, elastasticitate, catifelare, fermitate.

Cum actioneaza cremele din plante?

Intreaga suprafata a pielii este o zona reflexogena, de proiectii ale organelor interne, iar o acumularea de toxine va afecta indirect activitatea organului proiectat. Prezenta toxinelor anuleaza si functia protectoare asigurata de piele, de scut impotriva factorilor nocivi din mediu.

Formula cremelor actioneaza ca o pelicula protectoare impotriva factorilor nocivi din mediu, protejand zonele deja afectate si sustinand in acelasi timp procesul de refacere si regenerare celulara. Substantele active ale plantelor utilizate stimuleaza meridianele energetice si acupunctele de la suprafata pielii, amplificand efectele acupuncturii. Prin aceasta bariera, pielea este protejata si de actiunea radiatiilor solare. In procesul de refacere sunt implicate activ si zonele cerebrale corespunzatoare zonelor cutanate afectate.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button