GLOMERULONEFRITA

Glomerulonefrita este o afectiune renala manifestata prin inflamarea glomerulilor (unitati renale de filtrare, cu forma de ghem), afectand astfel capacitatea rinichilor de a filtra si de a elimina excesul de lichide si reziduuri toxice din sange.

Glomerulonefrita poate fi acuta, cu un debut brusc si manifestari puternice, sau cronica, cu o evolutie lenta si in situatii particulare asimptomatica. Daca glomerulonefrita apare ca o afectiune de sine statatoare, tipul acesteia este primar. Glomerulonefrita secundara este cauzata de alte afectiuni precum lupusul eritematos, diabetul zaharat, boala lui Hodgkin sau de sindromul lui Goodpasture, o forma de poliartrita.

O forma aparte de glomerulonefrita este glomerulonefrita acuta poststreptococica, intalnita cel mai des la copii. Afectiunea se instaleaza dupa o infectie streptococica a faringerului sau a cailor respiratorii superioare. La 7-10 zile dupa infectare apar primele simptome ale glomerulonefritei: mictiune cu senzatie de usturime, scaderea cantitatii de urina eliminata, hematurie (prezenta sangelui in urina) sau proteinurie (prezenta in exces a proteinelor in urina, situatie in care urina devine spumoasa la evacuare).

Glomerulonefrita rapid progresiva este o alta forma particulara a glomerulonefritei. Se manifesta prin distrugerea glomerulilor si afectarea functiilor renale intr-un perioada de cateva saptamani sau luni. Procesul inflamator este insotit de necrozarea glomerulilor. Ca simptome sunt prezente: edeme, hematurie, scaderea cantitatii de urina produsa, dificultati de respiratie, dureri musculare, diaree, dureri abdominale, tuse, febra.

Netrata glumeruonefrita duce la declansarea blocajului renal, manifestat prin: nocturie (nevoia de a urina noaptea), sensibilitate vasculara (invinetire si ranire usoara), somnolenta, letargie, oboseala cronica, stare mentala confuza, greata, varsaturi, scadere majora in greutate, senzatie de rau general, migrene, prurit (mancarimi), scaderea cantitatii de urina produsa, spasme si crampe musculare, crize convulsive si coma.

Cauze

Cauzele glomerulonefritei primare includ: afectiuni renale repetate (care nu sunt tratate corespunzator sau care raman netratate – infectii renale, litiaza si microlitiaza renala), unele boli cu transmisie sexuala ce afecteaza si tractul urinar si unele anomalii cogenitale.

Tratament

Tratarea glumorulonefritei necesita un tratament complex, intrucat rinichii detin si intretin energia primordiala a organismului. Disfunctiile renale tulbura si distribuirea energiei primordiale in organism, aceasta ramanand blocata la nivel renal. Reluarea traseului normal de circulatie al acesteia se obtine prin participarea concomitenta a tuturor organelor din corpul uman. Ritmul de functionare al organelor va fi schimbat, pentru a asigura rinichilor necesarul energetic si fizic pentru procesul de refacere fizica si deblocare energetica. Desi li se schimba ritmul de functionare, prin tehnici speciale de acupunctura, organele isi vor indeplini in continuare functiile cotidiene. Zonele din membrana bazala glomerulara afectata vor fi refacute iar toxinele acumultate si calcificarilor formate de-a lungul timpului vor fi dizolvate.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button