DISMENOREEA

Dismenoreea se manifesta de obicei prin crampe premenstruale. Acest sindrom este caracteristic pentru multe femei din lumea intreaga. Cu toate acestea, perioadele dureroase nu ar trebui sa fie considerate un proces inevitabil in cadrul ciclului menstrual. Acestea pot fi evitate.

Dismenoreea se manifesta prin contractii ale uterului. Acestea sunt declansate de receptorii din mucoasa uterului care sunt stimulati de factori hormonali si fiziologici. Femeile cu exces de prostaglandina, care are rolul de a actiona ca un agent chimic asupra receptorilor, sunt predispuse la stimulare excesiva si, in concluzie, sufera mai des de dismenoree.

Unul dintre factorii care influenteaza productia de prostaglandina este consumul de alimente la care corpul este alergic. De exemplu, unele femei reactioneaza la drojdie, la paste fainoase, paine si dulciuri. Fructele prelucrate, la fel, pot induce dismenoree.

Alt factor care influenteaza dismenoreea este alimentatia necorespunzatoare. Foarte multe femei consuma alimente cu valori nutritive mici, ce contin conservanti, cofeina, care dauneaza organismului. Proteinele obtinute din carnea rosie si produsele lactate contin hormoni periculosi care influenteaza corpul uman. Acelasi efect negativ il au grasimile si hrana prajita.

Dismenoreea se manifesta cu spasme, dar se poate manifesta si cu dureri, senzatie de greutate in partea de jos a abdomenului, in partea inferioara a spatelui si in zona coapselor.

Alte simptome pe care le putem intalni la pacientele care sufera de dismenoree sunt: varsaturi, greata, pierderea apetitului, dureri de cap, ameteli, nervozitate, letargie, depresie si diaree. Dismenoreea debuteaza la inceputul ciclului menstrual, dureaza cateva ore, dar exista si cazuri in care dureaza si cateva zile. Stresul este un factor important care influenteaza suplimentar dismenoreea.

La unele femei problema dispare sau se amelioreaza dupa nastere. Medicina conventionala trateaza dismenoreea cu ibuprofen, medicament care micsoreaza productia prostaglandinei si face ca simptomele de durere sa dispara dar, in acelasi timp, afecteaza rinichii.

Medicina traditionala trateaza aceasta afectiune cu maxima seriozitate, avand in vedere ca dismenoreea poate provoca mai multe disfunctionalitati in organism. Istoria medicinei traditionale a dovedit ca un anumit tip  de extracte hidroalcoolice din plante ajuta 100% femeile afectate de dismenoree si, ceea ce este foarte important, cu ajutorul acupuncturii, aceasta afectiune este complet vindecata. Daca tratamentul si indicatiile medicului de medicina traditionala sunt respectate si aplicate cu strictete, recidiva in aceste cazuri nu este posibila.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button