DERMATITA

Dermatitele sunt cunoscute ca afectiuni cu spectru larg, afectand pielea. In mod normal se manifesta ca eruptie rosie, cu descuamare si herpes. Pot fi insotite de urticarie, usturimi si dureri. Unul din tipurile de dermatita este dermatita de contact, care este rezultanta impactului pielii cu toxine provenind din flora.

Flora produce si uleiuri otravitoare care, la contact cu fiinta umana, provoaca acest tip de reactie si aceasta afectiune, dar sensibilitatea pielii permite ca aceasta afectiune sa fie preluata si in contact cu metale, cum ar fi nichelul.

Alta forma de afectiune grava a pielii este eczema. Eczema este iritarea pielii si afectarea ei in portiuni mai mici sau mai mari, in functie de gravitatea formei. Eczema este rezultanta reactiei alergice la mediul inconjurator toxic, hrana, sapun neadecvat, aer foarte rece sau foarte cald. Eczema se manifesta cel mai mult la oamenii care, in timpul unei zile, trebuie sa se spele de mai multe ori si nu se usuca bine.

Dermatita seboreica este alta forma a dermatitei. Ea se declanseza, in principal, pe fondul predispozitiei genetice si se depisteaza cel mai des la copii si la pacientii care sufera de afectiunea Parkinson. Dermatita seboreica are multe din simptomele celorlalte dermatite, dar se diferentiaza de ele prin faptul ca nu se manifesta prin mancarimi. Se localizeaza la nivelul nasului, barbiei, sprancenelor, urechilor si buzelor.

Tratamentul medicinei conventionale trateaza efectul si nu descopera cauza. Din punctul de vedere al medicinei traditionale, cauza tuturor afectiunilor de piele este dezechilibru sistemului imunitar. Medicul specialist in medicina traditionala prescrie tratament cu extracte hidroalcoolice si acupunctura ca sa intareasca sistemul imunitar si sa creasca rezistenta imunitara.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button