CANCERUL DE SAN

Cancerul de san este o afectiune foarte des intalnita, de cand se cunoaste civilizatia. Factorul ereditar, respectiv transmiterea acestui tip de cancer pe cale genetica, este unul dintre factorii principali ce declanseaza aceasta afectiune.

Statisticile si experienta medicala au dovedit ca acest tip de cancer este declansat si de administrarea prelungita a hormonului estrogen, atunci cand menstruatia este oprita brusc sau cand instalarea menopauzei este precoce. Riscul de cancer este mai ridicat in cazul femeilor care nu au nascut si al celor care nu au alaptat.

Echilibrul dintre valorile estrogenului si progesteronului este, de asemenea, un factor important in prevenirea afectiunilor mamare benigne si maligne. Progesteronul este folosit in scop profilactic. In mod natural, acesti doi hormoni sunt in echilibru in organism. Daca concentratia de estrogen creste sau progesteronul scade se produce disconfort, stare cunoscuta ca dominare estrogenica. Cresterea nivelului de estrogen este cauzata de consumul de alcool, obezitate si o alimentatie bogata in grasimi. Femeile care au o dieta bogata in carne sunt predispuse la cancer de san (consumul preponderent de carne favorizeaza dezechilibrele hormonilor estrogenomoleculari). Alimentele bogate in grasimi dauneaza si in alt mod corpului, de exemplu prin consumul excesiv al alimentelor grase, celulele se deterioreaza. Odata deteriorata informatia genetica, celulele disfunctionale mor sau se pot schimba, in incercarea de a se regenera dupa daunele cauzate de grasimi. In aceasta incercare de a se regenera, celulele se pot transforma in celule canceroase.

Ficatul este deschis la eliminarea estrogenilor si expus altor factori de risc, intrucat este supraincarcat de toxinele acumulate zilnic in organism. Procesele de eliberare a ficatului de estrogen si de purificare a tesutului hepatic pot fi ingreunate de prezenta in exces a zaharului sau a alcoolului. Prezenta substantelor chimice straine in corp, cunoscute ca xenoestrogeni, faciliteaza de asemenea declansarea proceselor maligne.

O alta cauza a instalarii cancerului de san este functionarea deficitara a sistemului limfatic, raspunzator pentru eliminarea toxinelor din tesuturile umane. Sistemul limfatic este de neinlocuit pentru sistemul imun al corpului si contribuie la eliminarea xenoestrogenilor ce acumuleaza tesut gras in sani. Limfa, care indeparteaza toxinele din celule, nu purifica sangele deoarece circulatia limfatica poate fi intrerupta de contractia musculara sau o interventie externa. Sutienul prea strans incetineste circulatia limfatica si sangvina in zona sanilor si dauneaza grav. Un sutien strans, purtat aproape 12 ore pe san, predispune la cancer.

Este recunoscuta ca factor cancerigen si actiunea razelor ultraviolete asupra corpului uman. In trecut, nu se cunostea ce cantitate de ultraviolete poate suporta corpul uman. Femeia moderna dispune de aceste date, fenomenul poate fi stapanit si controlat, cu conditia sa mearga la controale medicale regulate.

Alt factor pentru imbolnavirea de cancer la san este expunerea excesiva la radiatii X, emanate de aparatele roentgen. Paturile electrice pot si ele determina, de asemenea, declansarea procesului malign. Unele studii au dovedit ca, in cazuri particulare, si mastoza, care isi face aparitia inainte de primul ciclu, poate fi un factor declansator al cancerului de san, avand in vedere ca in aceasta perioada organismul produce numai estrogeni.

Simptomele de debut ale cancerului de san sunt intarirea tesutului, aparitia nodulilor sau a denivelarilor pe san. Ulterior, apar dureri, rani externe, supuratii  sau scurgeri din mameloane, precum si noduli limfatici sub brat. Daca se confirma diagnosticul de cancer, este foarte important de stabilit daca focarul s-a extins si catre nodulii limfatici invecinati, dimensiunile nodulului, ritmul de crestere al tumorii si daca exista metastaze la nivelul altor tesuturi sau organe din corp.

Medicina alopata prescrie ca tratament radioterapia, chimioterapia, tratamente ce se traduc in termeni populari „rupe si arunca”. In medicina alopata sunt tratate doar efectele si simptomele, in niciun caz factorii generatori.

Terapiile traditionale abordeaza diferit situatia. Eficienta terapiilor traditionale consta in capacitatea de a trata atat organul afectat, cat si intreg organismul, pentru a preveni recidivele. Tratamentele sunt individualizate pentru fiecare pacienta, se actioneaza la nivel organic prin preparate din plante medicinale administrate in doza forte, prin ajustarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi  afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button