BIOENERGIA, MERIDIANELE ENERGETICE SI AURA IN MEDICINA TRADITIONALA

Notiunea de bioenergie este un subiect amplu dezbatut de catre oamenii de stiinta. Stiintele vestice s-au vazut de multe ori neputincioase in fata naturii si a fenomenelor sale, in incercarea de a explica manifestarile naturale si existenta umana.

Incercand sa combata notiunea de bioenergie, multi oameni de stiinta si-au pierdut credibilitatea cand si-au dovedit lor insisi ca tratamentele prin acupunctura, bioenergie si fitoterapie sunt viabile si reechilibreaza functiile organismului uman, refacnd organele imbolnavite si chiar forme de cancer in stadii avansate.

In ultimii 200 de ani stiinta confirma adevarurile istorice ale medicinei traditionale. Notiunea de bioenergie a fost puternic dezbatuta, cercetata si explicata de catre oamenii de stiinta. Ca intotdeauna, lumea academica si-a adjudecat si dreptul de a infirma un adevar al naturii si existentei umane, formandu-se curente ideologice ce incearca sa desfiinteze aceasta notiune, considerand ca nu corespunde si nu reflecta realitatea.

Practicile medicale din cultura chineza si hindusa includ acest concept de mii de ani. Ideea fundamentala in medicina traditionala practicata de aceste doua civilizatii este ca prin meridianele ce strabat corpul uman curge bioenergia, energia vietii. De-a lungul meridianelor sunt localizate si biocentre. La nivelul acestor centre energia este coordonata si distribuita in organism in functie de necesitati. Aceasta credinta este impartasita si de populatia mayasa. Experientele celor trei civilizatii, cat si practica medicinei traditionale din prezent, dovedesc ca orice afectiune apare in urma blocarii unor centri energetici.

Cu cat este mai puternic si profund blocajul energetic, cu atat afectiunea este mai severa, iar tratamentul ce trebuie aplicat pentru restabilirea sanatatii va fi mai complex. Din aceasta perspectiva, chiar si afectiunile severe sunt tratabile, fiindca, odata echilibrata energia vitala, organul sau organele afectate isi intra in ritm energetic si fiziologic normal. Energia interioara se cupleaza cu energia exterioara (la nivelul chackrelor), iar corpul uman este echilibrat total.

Cultura si sistemele filozofice europene nu includ aceste notiuni, iar populatia si oamenii de stiinta sunt mai retinuti in a recunoaste notiunea de bioenergie, desi de-a lungul timpului au fost aratate nenumarate exemple si rezultate sustinute de argumente solide in privinta existentei meridianelor energetice sau a efectelor benefice pe care le au terapiile traditionale asupra corpului uman. Sistemul de credinte vestic a asimilat aceste concepte in ultimele doua secole si a acceptat ca in medicina traditionala chineza, indiana si mayasa se regasesc sisteme filosofice si terapeutice viabile, prin care se poate trata orice afectiune, indiferent de gravitatea cazului.

Austriacul Wilhelm Reich a fost primul om de stiinta european care a acceptat si a intrezarit profunzimea credintelor acestor civilizatii. A experimentat si studiat conceptele medicinei traditionale asiatice si si-a dovedit credibilitatea lor.

In noaptea de 4 noiembrie 1933 garda personala a lui Hitler incendiaza arhivele marilor orase germane. Atunci ard toate cartile scrise de autori evrei, inclusiv cartile de referinta ale lui Reich, fara a se tine cont de cazuistica ampla ce se regasea in ele sau de tezaurul stiintific adus de Reich direct din Tibet. Singura vina a autorului Wilhelm Reich a fost ca era evreu. In acest masacru cultural se mai ard si alte trei carti ale lui Reich, scrise impreuna cu Sigmund Freud. In aceste lucrari sunt dezbatute teme din psihanaliza si beneficiile pe care le are aceasta terapie asupra psihicului uman. Fascistii au considerat lucrarile o inselatorie grosolana. Istoria si timpul insa au dovedit contrariul.

Aura este campul energetic care inconjoara corpul uman si poate fi vizualizata de catre initiati, de catre persoanele hipersensibile sau unele animale. O certitudine este faptul ca pana unde se extinde campul de gandire al fiecarui om, analizand trecutul, pana acolo se extinde si posibilitatea de a vedea aura, fiindca aura se percepe in culori. Vedem si orase, si oameni, si animale, natura sau alte obiecte tot in culori. Cu greu realizam ca mai intai percepem culoarea si apoi localizam in memorie ceea ce vrem sa vedem.

La fiecare om aura este compusa in nuante placute si moi de albastru, verde sau rosu, ce inconjoara umerii si capul.

Conceptul de aura este fundamental pentru a intelege comunicarea umana. Oamenii comunica prin combinatii realizate la nivelul aurei. Procesul de comunicare este reusit si interlocutorii se inteleg cand combinatia de culori este corecta. Neintelegerile si conflictele apar in urma unor combinatii gresite.

Aura este, de asemenea, o expresie a sortii fiecarui individ si a starii sale de sanatate. Orice intrerupere de energie, dezechilibru functional sau modificare a starii de sanatate fizica si mentala pot fi vizualizate prin modificari in cromatica aurei.

Acest camp, aura, este prezenta la toate speciile: in natura, la animale si pasari, unele pentru  intretinere, iar altele pentru dezvoltare. Aura corpului uman are forma de ou, iar campul ei masoare intre 2 si 3,5 cm. Aura oamenilor dezvoltati este nelimitata, ceea ce inseamna ca pot comunica cu semenii lor indiferent de distanta. Aureola este ceea ce se poate observa la oamenii dezvoltati in timpul comunicarii mentale, fiind o fotografiere a aurei in timpul transmiterii informatiilor si observata de catre oamenii normali. In acest context, expresia am vazut un sfant cu aura este explicabila.

Aura umana este compusa din mai multe straturi, pentru ochiul uman insa sunt observabile doar doua. Primul se situeaza langa corp, al doilea il invaluie si poarta denumirea de chi in cultura chineza, prana  in cultura hindusa sau corp astral. Aura este frecvent vizibila in jurul degetelor, palmelor, picioarelor, in jurul capului si a umerilor. Cromatica zonei cap-umeri porneste de la nuante de bleu pana la alb, iar spre sfarsit se observa o linie neagra. Aura vizualizata in partile corporale este de 1-2 cm latime si 7 cm lungime.

Intreruperile in campul aurei cauzeaza manifestari patologice la nivel organic, fiindca si corpul energetic este disturbat. Structura energetica a aurei poate fi echilibrata si refacuta prin terapiile medicinei traditionale, insa si prin schimbarea modului de gandire, de existenta, de percepere si de traire a vietii. Meridianele fiecarei fiinte comunica cu chakrele umane formate din figuri geometrice. Chakrele sunt integrate intr-un sistem ce mentine legatura intre dimensiunea terestra, astrala si divina. Este o filosofie ce merita studiata.

Confortul energetic si stabilitatea permanenta a sistemului energetic si, implicit, functionarea corecta a organelor interne, a metabolismului si a sistemului imunitar pot fi obtinute printr-un stil de viata corect, curat, echilibrat si printr-o aura corect echilibrata.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button