AUTISMUL

Autismul este o afectiune ce mistuie vietile parintilor si naste reale controverse in societatea umana.

In primele luni de viata copilul nu stie ca exista lumea din jurul lui. Copilul creste si, odata cu trecerea timpului, creste si dorinta de cunoastere a individului.

Unii copii nu au dezvoltata perceptia mediului inconjurator sau a oamenilor, copii care comunica verbal, dar nu sunt concentrati si nu privesc corespunzator, in raport cu dialogul purtat. Copiii acestia au sistemul imunitar slabit, aproape lipsit de rezistenta la diferite afectiuni, in special in zona aparatului respirator si sunt predispusi la afectiuni ale sistemului imunitar.

Studiile de specialitate arata ca bolnavii de autism au o reactie violenta la vaccinurile din copilarie. Sunt mentionate cazuri in care forme severe de autism au aparut in urma acestor vaccinuri obligatorii, ce trebuie administrate la o anumita varsta in copilarie. S-a dovedit ca exista o corelatie evidenta intre administrarea vaccinurilor de diverse forme si debutul manifestarilor autiste. Vaccinurile distrug sistemul imunitar. Odata creat deficitul imunitar, metalele se acumuleaza in locuri nepotrivite din organism si nu mai exista corespondenta adecvata in corpul uman.

Specialistii au analizat fire de par prelevate de la copii diagnosticati cu autism. Analizele au evidentiat otravire cu metale grele: aluminiu, mercur etc. Bolnavii de autism sunt predispusi spre deficit de vitamine si minerale, precum seleniu, zinc, vitamina B6 si magneziu. Studiile si analizele clinice au constatat, totodata, faptul ca autismul se instaleaza si pe fondul unui hipotiroidism puternic. Bolnavii de autism au o temperatura a corpului mai scazuta, picioare si maini reci, piele uscata, probleme de memorie si concentrare.

In medicina alopata, autismul este abordat ca afectiune psihica si tratamentul este directionat spre modificarea asistata a comportamentului, incluzand si medicatie specifica spectrului psihiatric. Autismul nu se manifesta ca indisponibilitate psihologica sau psihiatrica.

In medicina traditionala, abordarea acestei afectiuni este diferita: sunt prescrise metode de alimentatie diferite pentru fiecare pacient, formulele de plante sunt individualizate, abordarea vietii fiecarui pacient este diferita, iar tehnicile de acupunctura sunt de asemenea adaptate pentru organismul fiecarui pacient.

Luand in considerare parametrii traditionali pentru diagnosticare si functionarea organismului uman ca ansamblu, s-a dovedit ca autismul este rezultatul blocarii unor centri nervosi din creier. Prin urmare, tratamentul autismului se realizeaza prin reactivarea acestor centri, utilizand tehnici de acupunctura si extracte din plante. Cu rabdare si perseverenta, bolnavii de autism tratati prin acest gen de terapii s-au recuperat si s-au reintregrat in societate.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button