ARTRITA REUMATOIDA

Artrita reumatoida este o afectiune autoimuna sistemica, cu evolutie cronica, manifestata printr-un proces inflamator sever ce ataca la debut capsula si cartilajul articulatiilor, epifizele osoase, tendoanele si ligamentele, provocand deformari ale articulatiilor si dureri permenente, inrosirea si incalzirea zonelor afectate.

In stadiile avansate, bolnavul este invalidat de anchilozarea articulatiilor si de durerile foarte intense iar procesul inflamator cuprinde si organele interne.

Artrita reumatoida debuteaza printr-o inflamatie a membranei ce imbraca articulatia (sinovita), ca reactie a sistemului imunitar la prezenta unei infectii locale, a unor depuneri de celule moarte sau toxine ce nu mai pot fi eliminate din organism. Infectarea membranei sinoviale determina reactia anticorpilor de a distruge elementele patogene, insa printr-o interpretare imunitara eronata anticorpii vor ataca si tesutul articular, progresand spre oase, ligamente, muschi si organe interne, daca nu este urmat un tratament corespunzator. Aceasta reactie imunitara eronata apare si pe fondul unei predispozitii genetice si este declansata de factori de mediu activatori, precum: virusuri, bacterii, actiunea unor toxine din mediu, mediu de viata foarte poluat, actiunea unor agenti chimici.

Pentru a stopa procesul inflamator si distrugerea articulatiilor, trebuie eliminati din organism factorii generatori si regenerate zonele de tesut deteriorat. Prin acupunctura, fitoterapie si termoterapie se accelereaza metabolismul local si vascularizatia in zonele afectate, iar toxinele si reziduurile celulare vor fi preluate de sange si limfa, pentru a fi eliminate din organism. Procesul inflamator este astfel stopat iar durerile vor scadea in intensitate. Dupa etapele de curatare a zonelor inflamate urmeaza etapa de regenerare a tesuturilor afectate. Anumite plante medicinale, si elementele pe care le contin, sunt combinate pentru a obtine o regenerare a celulelor cartilaginoase si osoase si pentru a reface structura articulara, in cazurile avansate. Nu se mai poate interveni daca structura ligamentelor este distrusa complet.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button