AFECTIUNILE PIELII

Pielea este stratul subtire de tesut care acopera corpul. Pielea este expusa la mediul inconjurator si comunica cu organismul uman, prin urmare, pielea reactioneaza la infectiile externe, dar si la cele interne.

Din aceasta cauza pielea este afectata in diferite moduri, cum ar fi acnee, care consta in bubite mai mici sau mai mari (provocate de bacterii sau de catre alti factori, localizati in glandele cutanate sau in foliculi).

Aceasta afectiune este cauzata de o igiena necorespunzatoare si alimentatie incorecta: alimente conservate, grase sau prajite; exces sau deficit de lactate, carne si zahar.

Ficatul si rinichii lucreaza pentru curatarea organismului de toxine dar, atunci cand microbii sau bacteriile sunt in cantitati mari, pielea este afectata. Cand bacteriile nu se elimina, se declanseaza aceasta afectiune, numita acnee. Acneea se dezvolta pe fata, piept, spate, umeri. In mod normal, diferitele forme sunt legate de procesul de crestere, dar exista si cazuri in care oameni deja in varsta au aceasta afectiune si raman cu semne permanente.

Psoriazisul este o alta afectiune cronica a pielii in care corpul produce mai multe celule ale pielii dacat este necesar. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin pete ingrosate, uscate, rosii si descuamare. De aceasta afectiune sufera 2,5% din populatia Terrei. Afectiunea este cauzata de acumularea toxinelor in organism, alimentatie incorecta si o functionare deficitara a ficatului, dar nu in ultimul rand si de mosternirea unui material genetic care sa prezinte o predispozitie pentru declansarea bolii. Stresul accentueaza afectiunea. Poate fi afectata orice parte a corpului, dar cel mai des sufera mainile, capul, urechile, genunchii si organele genitale. La fel, se poate intampla sa se schimbe aspectul unghiilor, aparand crapaturi si deformatia lor. Afectiunea se poate manifesta si prin umflaturi ale incheieturilor.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button