ADENOMUL DE PROSTATA

Denumita si hiperplazia benigna a prostatei, adenomul de prostata este o afectiune masculina ce afecteaza marea majoritate a barbatilor, incepand cu varsta de 50 de ani. Se manifesta printr-o marire anormala a prostatei, glanda situata sub vezica urinara si care inconjoara uretra. Modificarea patologica a dimensiunilor prostatei este in general de natura benigna, formatiunile canceroase ale prostatei fiind localizate in general in zona periferica a glandei.

Din cauza modificarilor structurale, prostata va exercita presiune asupra uretrei ingreunand procesul de mictiune. Din acest motiv, jetul de urina va deveni mai slab, urinarea se intrerupe reperat, pentru ca, spre sfarsitul mictiunii, urina sa fie eliminata sub forma de picaturi. Urinarea este insotita de durere sau de o senzatie de arsura. Creste frecventa urinarilor, mai ales in timpul noptii (nicturie). Se amplifica senzatia de urinare, perceputa de bolnav ca o nevoie urgenta de urinare. Unele persoane pot elimina involuntar cantitati mici de urina. Pe masura ce prostata isi mareste volumul, vezica urinara nu se mai goleste complet, crescand riscul infectiilor la nivelul tractului urinar. Poate fi prezenta si hematuria (urinare insotita de sange) daca se produc leziuni ale tractului urinar.

Netratat, adenomul de prostata produce infectii ale tractului urinar, retentia acuta de urina, litiaza renala, insuficienta renala.

Prostata indeplineste si functii in cadrul sistemului de reproducere masculin, secretand un lichid albicios ce intra in compozitia spermei, o enzima ce converteste testosteronul in dihidrotestosteron (hormon masculin cu influenta majora in activitatea prostatei) si o substanta cu proprietati antibacteriene. Cand se modifica marimea glandei sunt afectate si aceste functii, ceea ce va duce la aparitia tulburarilor de dinamica sexuala sau a impotentei.

Cauze

Activitatea prostatei implica si eliminarea toxinelor si a celulelor moarte din organism. Sub actiunea unor factori diversi precum infectii renale, boli cu transmisie sexuala, sedentarism, expunere prelungita la temperaturi joase etc, caile de eliminare a celulelor moarte si a toxinelor se blocheaza. Prostata isi va modifica structura si forma din cauza depozitarii acestor toxine si reziduuri celulare.

Tratament

Tratamentul adenomului de prostata readuce prostata la dimensiuni normale prin eliminarea reziduurilor celulare si a toxinelor acumulate. Pentru a obtine aceste obiective, se intensifica schimburile metabolice locale si se deblocheaza caile de eliminare a toxinelor si a celulelor moarte. Prin cresterea aportului de oxigen la nivel celular, procesul de eliminare a toxinelor si a celulelor moarte este intensificat.

Tratamentul implica administrarea anumitor formule fitoterapeutice, sub forma de extracte hidroalcoolice din plante medicinale si proceduri de acupunctura, termoterapie tibetana sau helatioterapie.

*Acest tip de tratament este disponibil doar in cadrul Centrului de Medicina Traditionala Pirasan

*Rezultatele tratamentelor variaza de la pacient la pacient chiar si in aceeasi afectiune pentru ca fiecare pacient este diferit, fiecare organism are particularitatile sale.

Share Button